2010年3月1日星期一

Help!


大家有看新聞嗎?!時下的商人真是創意無限,層出不窮! 法國一間新開的公司,竟然推出綁架遊戲!只要付出一萬元,你就可以「享受」被綁的辛酸、刺激、震撼……真夠特別。難到體驗過後,日後若真的發生這種不幸事會沒那麼怕?但可能也不是真的,是朋友送給你的特別禮物「Surprise!」

文: Omiu

10 則留言:

  1. 我寧可玩做卧底或特務,相信會更刺激!

    回覆刪除
  2. 對,比人綁架無乜挑戰,卧底或特務需要用腦想法子去應對一些場面......但真係唔明d人點解要去比人綁架..

    回覆刪除
  3. 睇完之後只有一個結論...法國人係被虐待狂...

    回覆刪除
  4. 真的不明白有甚麼好體驗!

    回覆刪除
  5. 香港如果有這服務,不知有無人買呢

    回覆刪除
  6. 如果唔係自己買俾自己,而係可以買來「送」俾人,肯定會大受歡迎!想像下學生買俾老師、女婿買俾外母、嘻...
    ;-P

    回覆刪除
  7. 但如果這個遊戲能普及,可能都會有好處,到時真正的綁架犯就可能無得撈了。無人會相信自己親人被綁架,心想可能是參與了遊戲,一定收唔到錢 :P

    回覆刪除
  8. 這也不一定...

    他們大可以轉行提供呢類服務,實行「薄利多銷」、兼且「長做長有」又唔怕俾警察拉。

    顧客都會鍾意因為貪佢地「夠專業」。

    諗諗佢啦...

    回覆刪除